Egészséges popsi / nedves törlőkendő házilag

A nedves törlőkendők nagy része kőolajszármazékokat és szintetikus illatanyagokat tartalmaznak, amelyek allergizáló hatásúak lehetnek, és bőrproblémákat okozhatnak, és csökkentik a bőr önálló védekezőkészségét. Házilag készült nedves törlőkendővel is biztosíthatod a baba popsi tisztaságát és hosszú távon gyermeked egészségét.

A pelenkás időszak folyamán általában nagy mennyiségű popsitörlő kendőt használunk el. Bár az otthoni pelenkázás során a gyermekünk fenekét sima vízzel is lemoshatjuk, akár a csap alatt vagy a kendőt sima vízzel benedvesítve, de készíthetünk ápoló, tisztító nedves törlőkendőt is.

A popsitörlő folyadékhoz 1 dl vízhez tegyünk maximum fél dl olajat (lehet olívaolaj, vagy akár mandulaolaj, jojobaolaj stb., vagy keverék) és tehetünk hozzá 2-3 csepp illóolajat (én a levendulát preferálom). 1-2 napi adagnál nem érdemes többet készíteni. De megfelelő összetételű baba szappanos, fürdetőkrémes keveréket is készíthetünk.

Törlőkendőnek használhatunk vastagabb jó minőségű papír kéztörlőt, vagy mosható törlőkendőt. Ezt akár készíthetünk is vastagabb pamut vagy nedvszívó mikroszálas anyagból is.

A kendő nedvesítéséhez tehetjük az olajos folyadékot egy szórófejes üvegbe, amiből minden pelenkázásnál spriccelünk a kendőre vagy egy zárható edénybe töltjük és belemártva nedvesítjük be a kendőket. Vagy előre is benedvesíthetünk egy nagyobb adagot, azonban néhány napnál többet talán nem érdemes. Ha konyhai papírtörlőt használunk a tekercset vágjuk ketté, miután eltávolítottuk a belsejéből a kemény hengert, majd egy nagyobb fedeles edénybe / kancsóba, egyenletesen öntsük a gurigára a folyadékot. Zárható dobozban tároljuk, hogy ne száradjon ki és a közepéről kezdjük el kihúzni, kitépni a lapokat.

Megfelelő, a dobozból könnyen kihúzható formára is hajtogathatod, akár papír, akár mosható törlőkendőt használsz.

A hajtogatás módját itt nézheted meg.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.