Kalóriaszegény, egészséges, hűsítő desszert gyorsan

A hosszan tartó kánikula időszakában minél kevesebb időt szeretnénk a konyhába tölteni és mindennél jobban vágyunk valami hűsítőre. Persze egy jeges ital is nagyon jó hatású, de a többségünk egy fagyit sem utasítana vissza. Fagyigép nélkül a hagyományos fagylaltoknál egyszerűbben készíthetünk parfét, vagy fagyasztott banán alapú fagyit. Ezek azonban magas vagy viszonylag magas kalóriatartalmúak. Alacsonyabb kalóriatartalmú, otthon is könnyen elkészíthető lehetőség a sorbet. Ennek a leegyszerűsített változata gyerekek és diétázók kedvence lehet.

A jeges finomságok tényleg legegyszerűbb változata a fagyasztott gyümölcslé vagy gyümölcspép (ötlet Lila Fügétől). Az alap lehet gyümölcslé, akár bolti (természetesen 100 %-os) lehetőleg rostos, legjobb a frissen préselt például almalé. Akár önmagában, akár csak egy kis citomlével ízesítve. Kombinálhatunk többféle gyümölcslevet, vagy pépesítsünk gyümölcsöket. A gyümölcspépet keverhetjük egy kis gyümölcslével is vagy akár joghurttal. Ízlés szerint édesíthetjük a „gyümölcsfagyinkat”.

Nálunk most egy kissé ízetlen kb. 40 dkg sárgadinnyéből készült, amihez két marék aszalt meggyet kevertem egy evőkanál eritrittel édesítettem. Jégkrémformákba töltve 2-3 óra alatt megfagy és már ehető is. Ha nincs jégkrémformánk érdemes kis adagokban fagyasztani. Fogyasztás előtt a formákat mártsuk nyolc-tíz másodpercre forró vízbe, így tudjuk kicsúsztatni a formából a fagyinkat.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.