Csütörtöki teadélután
Enyhe idő, napsütés, közeledő tavasz ellenére a köhögés, megfázás sokakat érint. Most egy olyan teát ajánlok, ami édes, fűszeres. Ihatjuk, csak a finom íze miatt élvezeti teaként, napi két-három csészével fogyasztva pedig élvezhetjük a „mellékhatását” a gyógyulást. Megfázás esetén felszakítja a váladékot még az orrmelléküregekben is, és különösen jó hatású fájdalmas köhögésnél.
Elkészítése
Egy nagy csésze forró vízbe tégy
egy-egy negyed teáskanál
- szegfűszeget
- gyömbérport
- kardamomot
és egy teáskanál
- édesgyökeret.
Öt percig lefedve áztassuk majd leszűrve fogyaszthatjuk is. Az édesgyökér édesítő hatása miatt felesleges minden további édesítés. Ezt a teát csak az íze kedvéért is fogyaszhatjuk, sőt ezzel a fűszerezéssel finom gyógyhatású forralt bort is készíthetünk. Persze, ha nem forraltuk ki belőle az alkoholt, akkor azért ne igyunk belőle 2-3 nagy csészével.