Természetes módszerek a terhességi émelygés, hányinger ellen 2. – Homeopátia 1. rész

A „kutyaharapást szőrével” elven működő, növényi, állati és/ vagy ásványi eredetű, jelentős higításon átesett homeopátiás szerek nem a tényleges hatóanyag, hanem biológiai információ által aktiválják a szervezet öngyógyító rendszerét. Így segítenek a különféle panaszok, betegségek leküzdésében, az egészség visszaállításában. A megfelelő szer kiválasztásával a terhességi émelygés, hányinger esetén is alkalmazható.

Tanácsok homeopátiás szerek alkalmazásához

A homeopátia alkalmazása mellett szól és ez kismamák esetén, a terhesség és szoptatás időszakában különösen fontos, hogy nincsenek káros mellékhatások. Ezek a szerek nem hatnak a magzatra és az anyatejbe sem megy át semmilyen hatóanyag.

Ami a nehézség, hogy itt személyre szabott megoldást kell találni. A homeopátiás gyógyszerek kiválasztásánál nagy hangsúlyt kell fektetni a tünetek pontos megfigyelésére. Ez alapján kell kiválasztani a megfelelő szert, ami nem mindig egyszerű feladat.

Ezenkívül előfordulhat az ún. kezdeti rosszabbodás, azaz a meglévő tünetek átmeneti felerősödése; illetve régebbi tünetek átmeneti visszatérése. Ennek az az oka, hogy a homeopátia azon a természeti törvényen alapul, hogy egy erősebb hatás minden esetben felfüggeszt egy hozzá hasonló, de nála gyengébb hatást. Azaz a homeopátiás szerrel egy a betegséghez nagyon hasonló, de nála erősebb hatást váltunk ki, ami aztán az élerőt arra készteti, hogy visszaállítsa az egyensúlyi, egészséges állapotot. Tehát ne ijedjünk meg, ha kezdetben rosszabbodik az állapotunk, ez aztjelenti, hogy a hat a szer.

Ha kiválasztottuk azt a homeopátiás szert, amely a leírás szerint az éppen aktuális tüneteinkhez legjobban hasonlít, akkor addig szedjük, amíg a javulás be nem következik. Ha egy szer használ, a kezdeti esetleges rosszaboddás után jobban érezzük magunkat, hangulatunk, erőnlétünk javul.
Akut esetekben a változás általában gyorsan bekövetkezik, a gyógyszer szedési ideje néhány nap. Ha négy-öt nap után sem jelentkezik érzékelhető javulás, akkor nem jót választottunk, ha nem ment el a kedvünk tőle próbálkozzunk másik szerrel.

Egyszerre csak egyféle szert válasszunk ki. Viszont, ha nagyon tanácstalanok vagyunk, melyiket is kellene választanunk, válasszunk ún. komplex szert, ami többféle homeopátiás szer kombinációja.

Amelyik szer most nem vált be, azt se dobjuk ki, mert mindegyik homeopátiás készítményt sokféle problémára lehet alkalmazni, később még jól jöhet. Ráadásul, bár van rajtuk lejárati idő, csak így lehet őket forgalomba hozni, ténylegese ezek nem mennek tönkre, tehát lejárati idejük után is pontosan ugyanúgy alkalmazhatóak.

A szerek után található jelzés, például 9C vagy 12D a potenciák, ami a gyógyszerek hatáserősségére utalnak, tehát fontos a pontos alkalmazásuk, valamint az adagolás betartása a leírás szerint.

Tanácsok a homeopátiás szerek bevételéhez

  • Lehetőleg ne érintsük kézzel a homeopátiás szereket!
  • A golyókat tegyük a nyelvünk alá és hagyjuk, hogy elolvadjanak vagy szopogassuk el, mert a száj nyálkahártyájáról jutnak be legkönnyebben a szervezetbe.
  • A teljes felszívódás érdekében a golyók bevétele előtti és utáni, fél-fél órában az evést, az ivást, a fogmosást, a cigorettázást, a kávézást, más gyógyszer bevételét, a rágógumizást lehetőleg kerüljük!
  • Fogmosáshoz lehetőleg mentolmentes fogkrémet használjunk pl. gyermek-fogkrém, zeolitos fogpor, homeopátiás és ayurvédikus Dabur fogkrém.
  • Ne tegyük a homeopátiás szereket televízió, számítógép, mobiltelefon közelébe, mikrohullámú sütő környezetébe, tűző napra, hűtőszekrénybe, vagy olyan tartóba, melyben előzőleg gyógyszert vagy gyógynövényt tartottunk!
  • A kezelés ideje alatt lehetőleg kerüljük az erősebb illóolajokot (aromaterápia), különösen a mentolos, eukaliptuszos termékeket (gyógycukorkák).
  • Terápia közben nem szabad abbahagyni az egyéb gyógyszeres kezelést, kizárólag az orvossal történt egyeztetés után, ha a másik gyógyszer valóban feleslegessé válik!

A következő bejegyzésben megtalálod a választható szerek listáját, részletes leírással.

Ha tetszett és hasznosnak találtad az információkat lájkold, pluszegyezd, és oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is értesüljenek róla!