Természetes módszerek a terhességi émelygés, hányinger ellen 4.

Source: gettingpregnantat35.com via Francesca on PinterestEbben a részben a kismamáknak további természetes módszereket ajánlok, amelyek segíthetnek a terhességi émelygés, hányinger megszüntetésében.
Az étkezéseden mindenképp változtass, ahogyan a korábbi bejegyzésben írtam. Azonban, ha ez és a B6 vitamin pótlás kevésnek bizonyul, a megfelelő homeopátiás szert nem találtad meg vagy még kiegészítenéd más módszerekkel, akkor itt vannak a további lehetőségek:

Schüssler-só

Módszere és alkalmazásának szabályai ugyanolyanok, mint a homeopátiás szereknél. A 12 féle só közül a Calcium Phosphoricum D6 6×1 tabletta elszopogatva sokat segíthet.

Aromaterápia

Az illóolajok közül a gyömbér, narancs, borsmenta, levendula, citrom alkalmazható. Jó hideg citromos (nem illóolajjal, hanem kifacsart gyümölcsből) víz elkorgyolgatása is sokat segíthet a terhesség idején gyakran előforduló gyomorégésen is. “Hallgassunk” az orrunkra, amelyiknek jól esik az illata, azt válasszuk. Erősődő émelygés, hányinger esetén az illóolajból egy cseppet tegyünk a csuklónkra, vagy zsebkendőre és azt szagolgassuk.

Reflexológia

A talpon a gyomorszáj zónájának masszírozása segíthet. A bal lábon, a talppárna alatt található. Megtalálásához az öregujj és 2. lábujj közti árokban, húzzuk végig az ujjunkat és ahol az árok leér a talppárnáról, ott van a gyomorszáj zónája. Erre a kicsi, 2-3 mm átmérőjű területre gyakoroljunk nyomást, vagy masszírozzuk, hogy megszüntessük a hányingert.
A gyomor megnyugtatására legalább tíz percig masszírozzuk a kezeinken az ujjak közti hártyákat, a másik kezünk két ujjával összecsippentve dörzsölhetjük. Ha az émelygés szédüléssel is jár, a kisujjakat és a gyűrűsujjakat is masszírozzuk, itt találhatóak a fül reflexzónái.

Légző-gyakorlatok

Hányinger, hányás esetén általában amúgy is ösztönösen lassabban lélegzünk. Nyitott ablaknál, hűvös levegőn nagyon lassan lélegezve csökkenthetjük a hányingert és hányást. Próbáljuk ki a nagy jógalégzést vagy teljes jógalégzést!
A nagy jógalégzésben mind a belégzés, mind a kilégzés orron át történik. (Ha rosszullét esetén jobbnak érezzük, nyugodtan lélegezzünk szájon át.) Álljunk kis terpeszbe, vagy helyezkedjünk el törökülésben, gyakorlottabbak lótuszülésben. Amennyiben reggel, ébredés után a legerősebb a hányinger, még az ágyban, mielőtt felkelnénk, végezzünk légzőgyakorlatot! Fújjuk ki a levegőt, ürítsük ki a tüdőnket, amennyire csak lehet. Várjunk néhány másodpercet, de ne erővel tartsunk szünetet, csak amennyire jólesik.
A belégzéskor nagyon lassan, először a hasba, majd a mellkasba szívjuk a levegőt, húzzuk hátra a vállunkat, egészen a csúcsig töltsük meg levegővel a tüdőnket. A belégzés után kis ideig tartsuk benn, ezúttal se erőltessük a visszatartást,éppen csak egy kis szünetet tartsunk.
Kilégzés: a belégzéssel azonos sorrendben, még lassabban, először a hasi területről, a mellkas alsó részéből, majd a csúcsi területről fújjuk ki a levegőt. Egymás után többször végezzük el a gyakorlatot, de mindig nagyon lassan, és közben figyeljük a testünket. Ha a gyakorlat alatt lépne fel szédülés, hagyjuk abba. Ennek oka az lehet, hogy túl gyorsan végeztük a ki- és belégzést.

Ezoterikus nemeskövek

Szintén eredményes a terhességi hányás ellen a vörös jaspisból készített elixír. Mossuk le a követ, majd tegyük ki a napra néhány órára. A napoztatást elegendő 4-6 hetente elvégezni. Ezután tegyük a követ 1 dl vízbe (lehetőleg Pí-vízbe), 10-12órára. Fogyasszuk reggelente éh-gyomorra.

Lelki oldalról megközelítve a problémát. Az émelygést, hányingert kiválthatja a bizonytalanság, félelemérzet, ami megakadályozza , hogy a kismama teljesen elfogadja az állapotát. Ilyenkor sokat segíthet a

Bach-virágterápia

A Vadalma esszenciája segít a szervezetnek elfogadni az új állapotot, azaz a várandósságot. A Bohócvirág a félelmek ellen hasznos szer, különösen akkor, amikor tudjuk, egyértelműen érezzük, hogy félünk a terhességtől, a szüléstől, az anyaságtól, a felelősségtől stb. Előfordul, hogy egy kismama valamilyen ok miatt nem meri felvállalni az állapotát, ehhez nyújt segítséget az Apróbojtorján. A Dió esszenciája a nehéz kezdetek, új élethelyzetek szere, akkor használjuk, ha különös erőre van szükség ebben az időszakban. A Szikárka esszencia pedig abban támogathat, hogy egyértelmű döntést hozzunk a baba mellett.

És még mindig nincs vége a lehetőségeknek, az utolsó részben megismerheted a terhességi émelygés, hányinger ellen alkalmazható akupresszúrás pontokat.

Ha tetszett, hasznosnak találtad az információkat lájkold, pluszegyezd, és oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is értesüljenek róla!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.