Emelkedő hőmérsékletű fürdő

Az ősz beálltával egyre gyakoribb a megfázás, a légúti megbetegedések. Érdemes már a kezdeti tünetek megjelenésekor természetes módszereket alkalmazni, hogy ne hatalmasodjon el rajtunk vagy a gyermekeinken a betegség.

Az egyik lehetőség az emelkedő hőmérsékletű fürdő, amit már kisgyermekeknél is alkalmazhatunk. Jó hatású hideg láb, egy fázós nap sőt alvásproblémák esetén is. Délután vagy estefelé alkalmazzuk.

Gyermekeknél töltsünk meg egy vödröt kellemesen meleg ( kb. 35 fokos) vízzel. A víz a gyerek bokájáig érjen. Kb. öt perc alatt engedjünk bele annyi meleg vizet, hogy a víz szintje a gyerek térdhajlatáig érjen, közben lassan emeljük a víz hőmérsékletét kb 40 fokosra. Még 5-10 percig áztassuk gyermekünk lábát a vízben. Közben jó hatású lehet például egy mézes csipkebogyótea elfogyasztása, akár egy kevéske gyömbérteával keverve. A fürdő után a lábat töröljük szárazra, kenjük be olajjal és húzzunk rá meleg zoknit és jöjjön egy legalább negyedórás pihenő.

Felnőtt esetén a lábat és a lábszárat körülbelül 10-20 percig merítsük meleg vízbe. Kezdjük langyos vízzel, és fokozatosan adjunk hozzá forró vizet. Akkor jó, ha teljesen átmelegszünk és a homlokunkon verejtékcseppek gyöngyöznek. Az izzasztó hatást fokozza a szénavirág, a rozmaring, a boróka, a fekete üröm vagy két evõkanál fekete mustárliszt (a gyógyszertárból). Közben kortyoljunk el egy gyömbérteát. Hideg leöntéssel fejezzük be a fürdõt, utána gyorsan húzzunk vastag gyapjúzoknit, és feküdjünk bele az elõmelegített ágyba, ha tehetjük legalább egy órára.

Ha tetszett, hasznosnak találtad az információkat lájkold, pluszegyezd, és oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is értesüljenek róla!


2 thoughts on “Emelkedő hőmérsékletű fürdő

  1. Pingback: A lázcsillapítás természetes módjai - 2.rész | Egészséges életmódszerek

  2. Pingback: A lázcsillapítás természetes módjai : Diabetika.info

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.