Fáradtság, kimerültség, álmosság ellen – (nemcsak) kismamáknak

Természetes módszerekkel a kismama panaszok, terhességi tünetek ellen

Tartós fáradtság, kimerültség gyakran jelentkezik a terhesség alatt, főleg az első és a harmadik szakaszban. Ez teljesen normális, mindenképp több pihenésre, alvásra van szükség, akupresszúrával azonban segíthetünk, javíthatunk az erőnlétünkön, hogy a mindennapi feladatainkat megfelelően ellássuk. Az ajánlott pontok természetesen nemcsak terhességi fáradtság esetén alkalmazhatóak.

Mindenképpen figyelj a megfelelő, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozásra és hamarabb feküdj le aludni. Azonban arra is ügyelj, hogy ne tunyulj el a terhesség alatt, mert az erődre szükség lesz a szülésnél és utána a baba ellátátsánál. Persze nem most kell felkészülni egy maratoni futásra (bár szerintem a szülés simán felér azzal), viszont mindennap iktass be egy kis sétát. Kiváló az úszás, főleg amikor már nehéz cipelni a nagy pocakot. Kiméletesen mozgatnak át a kismama tornák és a jóga megfelelő gyakorlatai.

Két akupresszúrás pontot alkalmazzunk fáradtság esetén, de megelőzésre is kiváló. Naponta két-három alkalommal három percig masszirozzuk őket.
Az első a Gy36, ami általános tonizáló, erőnlét javító hatású. Itt nézheted meg. A másik pedig a Bef 6, azaz a “Csi tengere” nevű pont, amely a köldök alatt két ujjnyira helyezkedik el és csökkent teherbíró képesség, gyors kifáradás esetén ajánlott.

Ha tetszett, hasznosnak találtad az információkat lájkold, pluszegyezd, és oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is értesüljenek róla!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.