A száj méregtelenítése olajos öblítéssel

Source: sun-surfer.com via Melody on PinterestŐsi indiai szájtisztító, méregtelenítő módszer a gandúsa, ami szezámolajjal végzett szájöblítést jelenti az ájurvédában. Ez erősíti a fogínyt, és növeli a baktériumokkal és vírusokkal szembeni ellenálló képességet a száj- és garatüregben. Emellett véd a szájüreg gombás fetőzéseitől és a nyálkahártya-gyulladástól.

Ehhez eredetileg érlelt szezámolajat használnak. Ezt az „érlelést” bárki könnyen elvégezheti otthon is.  Ez annyit jelent, hogy egy alkalommal körülbelül 110 fokra felhevítik. Ezáltal hígabbá válik, és könnyebben felszívódik a bőrbe.  Egy edényben melegítsük fel lassan, óvatosan az olajat és utána persze várjuk meg, amíg kihül.
A szájtisztítás reggel érdemes elvégezni, hogy megszabaduljunk a szánkban éjszaka felhalmozódott méreganyagoktól. Kezdjük a nyelv tisztításával egy nyelvkaparóeszközzel (kaphatóak kimondottan erre a célra készült termékek is), de egy kiskanál is tökéletesen alkalmas rá, amivel lehúzzuk a nyelvünkről a lepedéket, majd fogat mosunk. Utána pedig vegyünk a szánkba egy evőkanál szezámolajat, két-három percig forgassuk, fogaink között szívogassuk. Gargalizáljunk is egy kicsit, mert az tisztítja a mandulát, erősíti immunfunkcióját. Hosszabb vagy megismételt kezelés esetén mindig használjunk új olajat, különben fennáll a veszélye, hogy az olajban feldódott méreganyagok újra a testünkbe jutnak.

Gondolom ez lehet a forrása Dr. F. Karacs, orosz rákkutató és biológus egy ukrán orvosi konferencián bemutatott egyszerű olajos szájöblítésének. A módszer annyiban más, és olcsóbban kivitelezhető, hogy itt egy evőkanál hidegen préselt (és ez a lényeg) növényi olaj, a legjobb a napraforgóolaj (vagy olivaolaj), amelyet reggel felkelés után negyedórán keresztül lassan a szájban kell forgatni.
A legjobb eredményt akkor érjük el, ha legalább 15-20 percig forgatjuk a szánkban. Az elsõ 5 percben kiválnak a nehézfémek, de a baktériumok és vírusok elpusztításához még legalább 10 percre van szüksége az olajnak. Miután letelt a 20 perc köpjük ki az olajat a szánkból. Mivel a szánkban átforgatott olaj nagy koncentrációban tartalmaz majd nehézfémeket és elpusztult baktériumokat (toxinokat), tehát semmi esetre se nyeljük le! Köpjük ki, szabaduljunk meg tõle!

Az olajkúra vagy olajrágás pozitív élettani hatásai
■ folyamatosan ürülnek a szervezetbõl a nehézfémek, baktériumok és vírusok
■ megszûnik a fáradtság, levertség érzése – újra teli leszünk energiával
■ alvásunk újra mély és nyugodt lesz
■ javul általános kondíciónk, jobb lesz stressztûrõ képességünk, nyugodtabbak leszünk
■ tisztább lesz gondolkodásunk
■ a haj, a bõr, a fogíny, a fogaink újra egészségesek lesznek, az íny nem fog vérezni, a haj nem
hullik majd, a bõrön nem keletkeznek pattanások, ekcémák, a meglazult, mozgó fogak megszilárdulnak

Teszteljük, tapasztaljuk meg saját magunk a hatását! Fokozatosan növeljük az időtartamot, szokjunk hozzá a módszerhez, mert előfordul, hogy első pár alkalommal hányingerünk támad, akkor hagyjuk abba és később vagy másnap próbálkozzunk újra.
Ha hosszúnak érzed a negyed órát, akkor az is nagyon hatásos, ha a mindennapokban az ájurvéda ajánlása szerinti pár percig alkalmazod és csak kúraszerűen, méregtelenítő kúrával összekötve a hosszú ideig tartó olajrágást.

Ha viszont sehogyan se tudsz megbarátkozni az olajos öblögetéssel, akkor van egy jó hírem “Rödiger.D. -Doris E.: Testi és lelki megtisztulás” könyve szerint a természetesen tiszta, ásványokban szegény, energetizált vizet is használhatunk erre a célra, kihasználva a víz méregmegkötő képességét. Ilyenkor viszont ajánlatos mindig friss vizet a szánkba venni, nem pedig negyedóráig ugyanazzal a vízzel öblögetni. Bár valószínűleg ez kevésbé hatásos, de biztos, hogy ez a legolcsóbb.

Ha tetszett és hasznosnak találtad az információkat lájkold, pluszegyezd, és oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is értesüljenek róla!


2 thoughts on “A száj méregtelenítése olajos öblítéssel

  1. Pingback: Egészséges menetrend-egy ideális nap az ájurvéda szerint | Egészséges életmódszerek

  2. Pingback: Gandushát Mindenkinek! | yoginitami

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.