Egészséges életmód. A blog célja és jellege

Egészséges – tudatos életvitel: döntés és akaraterő kérdése – gondolnánk.
Viszont a megfelelő információ ismerete is szükséges. Ami manapság már nem az információ hiányát jelenti, hanem, azt, hogyan igazodjunk ki a ránk zúduló adathalmazból.

És ami a legfontosabb, hogyan valósíthatjuk meg ezt a gyakorlatban. Erről szól ez a blog.

10 évvel ezelőtt kezdtem hobbiból természetgyógyászatot tanulni, végül akupresszőr végzettséget szereztem. A megismert módszerek (a keleti orvoslás módszerei, az akupunktúrás pontok ismerete, gyógynövények ismerete és használata, masszázsok stb.) a gyermekem születése óta váltak különösen fontossá, mint az egészségmegőrzés része, ahogyan az egészséges életmód is. Hiszen, amibe a gyermek belenő az lesz számára a természetes, ehhez a mintát pedig a szülők adják.

Olyan módszereket, praktikákat szeretnék bemutatni, amelyek könnyen beilleszthetők a rohanó mindennapokba és nem feltétlenül a pénzen múlik. Teljes életmódváltás helyett sok kis apró lépéssel is sokat tehetünk a magunk és családunk egészségéért, akár annak megőrzéséről, akár visszaállításáról van szó.

Ha jobban belegondolunk sok újdonságot nem hozott a korunk, mit is jelent az egészséges életmód, ezt már az antik világban is ismerték.
A Corpus Hippokraticum az egészséges életvitel hat követelményét sorolja fel:

  • fény és levegő
  • egészséges táplálkozás ( megfelelő mennyiség, összetétel és ritmus)
  • aktivitás és pihenés váltakozása
  • ébrenlét és alvás természetes ritmusa
  • zavartalan kiválasztás
  • lelki egyensúly

Én is ezek mentén rendszerezem az információkat, a tapasztalataimat, külön hangsúlyt fektetve a kismamákat érintő problémákra.

Ha tetszett, hasznosnak találtad az információkat lájkold, pluszegyezd, és oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is értesüljenek róla!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.