Házi patika aranyér ellen

Az aranyér kellemetlen és fájdalmas probléma, amely elsősorban a finomított, kevés rostanyagot tartalmazó ételek és a mozgásszegény életmód következménye. A tünetek kialakulásához hozzájárulnak örökletes tényezők (veleszületett kötőszöveti gyengeség). Megelőzésként, a már kialakult gyulladásos panaszok enyhítésére, a gyógyulás elősegítésére is alkalmazható az otthon elkészíthető illóolajos kúp és gyógynövényes olaj.


Jean Pütz- féle kúp

Fél tucat kúphoz szükségünk lesz 12 g ka­kaóvajra, amelyet forró vízfürdő­ben lassan felmelegítünk. Ha már folyékony, adjunk hozzá 18 csepp teafaolajat, hat csepp niaouliolajat és há­rom csepp német kamillát. Keverjük jól össze, majd állítsuk hidegre a keveréket. Ha megszi­lárdult, formázzunk belőle kúpokat, csavarjuk őket alufóliába és tároljuk a hűtőben. A kúpok előnye, hogy a végbélben lassan felolvadva hatá­sukat hosszabb időn keresztül fejtik ki.

Gyógynövényes olaj
Végy egyenlő arányban kerti rutalevelet, kö­römvirágot, orvosi somkórót és vadgesztenyét, 10 napig jó minőségű olaj­ban áztasd, majd leszűrve kül­sőleg használhatod nemcsak aranyér, hanem visszérgyulladás gyógyítására is.

Persze ne feledkezzünk meg a meleg kamillás ülőfürdőről sem. A testhőmérsékletű vizet 5-10 percenként emeljük 40°C-ig, ennek hatására csökken a végbél belső nyomása, és a végbél záróizma elernyed, miközben a kamilla csökkenti a gyulladást. A leghatásosabb, ha napi 2-3 alkalommal 20 percig alkalmazzuk ezt a fürdőt.

A gyermekvárás idején és a szülés utáni időszakban a kisbaba nyomása és a hormonszint ingadozása miatt sok kismamát érint a probláma, nekik szóló tanácsokat itt olvashatod, ezek alkalmazása természetesen mindenki számára ajánlottak.
Ne felejtsd el, hogy aranyérhez hasonló panaszokat, mint a fájdalom, a vérzés, a viszketés, szorulás, sokszor más végbélbetegség okozza (például végbélrepedés, különböző gyulladások, fertőzések), ezért is érdemes felkeresned az orvost a pontos diagnózisért.


One thought on “Házi patika aranyér ellen

  1. Pingback: Kerti ruta – görcsoldó a díszkertből | Egészséges életmódszerek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.