Én és a blog

Jelenleg elsősorban egy anya vagyok, aki arra törekszik, hogy a gyermekei olyan természetes, egészséges életmódba “nőjön” bele, amely remélhetőleg biztosítja számára a hosszan tartó egészséget. Ne felnőttként, ha már megjelenik valamilyen probléma, kelljen megküzdeni a “káros” szokásaival. Ami nagyon nehéz feladat, rengeteg erőfeszítést igényel, az így felszabaduló energiákat sok minden másra is lehet fordítani.
A gyereknek pedig az lesz a természetes, amit a szüleitől lát, ahogy a szülei élnek. Így, ha eddig nem figyeltünk rá, a gyerek születése jó alkalom arra, hogy tudatosítsuk az életvitelünket és ha szükséges próbáljunk meg változtatni rajta.

Az egészséges életmód= helyes táplálkozás, megfelelő mennyiségű vitamin- és ásványianyag biztosítása, mozgás, stresszcsökkentés, pozitív gondolkodás. Ezenkívül vannak olyan természetes módszerek a népi orvoslásban és a keleti orvoslásban, amelyek szintén hozzájárulnak az egészségünk megőrzéséhez, sőt adott esetben visszaállításához is.

Anyám érdeklődési körének köszönhetően ezekből sokat megismertem már gyerekkoromban, később több tanfolyam és képzés elvégzése után akupresszőr (természetgyógyászat egyik ága) végzettséget szereztem. Ez a tudás most, a gyermekem születése után vált igazán fontossá. Bár rengeteg az információ az interneten, talán még lehet újat mondani vagy legalább úgy rendszerezni az ismereteket, ami elősegíti, hogy minél többen alkalmazzák ezeket a módszereket.

Ahogy Szent-Györgyi Albert mondta: “A természet hatalmas, az ember parányi. Ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel, mennyire érti meg, és hogyan használja fel erőit saját hasznára.”
Az ő véleménye szerint a betegségek több mint 70%-át a nem megfelelő táplálkozás kezdeményezi.

Azonban azt, hogy milyen a megfelelő táplálkozás nem is olyan egyszerű eldönteni, annyi az egymásnak sokszor teljesen ellentmondó információ. Mivel a “bölcsek kövét” sajnos én sem birtoklom, nem tudom megmondani kinek van igaza. Ha egy kidolgozott táplálkozási rendszer, étrend mellett döntünk, válasszuk azt, ami a saját vagy a család ízlésének leginkább megfelel, ami ízlik, mert szerintem ez is nélkülözhetelen a jó közérzethez. Vagy ahogy én is, csak szemezgessünk belőlük, amivel változatosabbá és egészségesebbé tehetjük az étrendünket.

Kapcsolat:
Szabó Sándorné
Budapest 1134 Kassák Lajos u. 72.
tel: 06 20 2771609
Email: egeszsegeseletmodszerek@gmail.com

Szólj hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.