Archive | május 2014

Babaváró tea a szülés beindítására

 

Csütörtöki teadélután

 

Babaváró tea a szülés beindítására csütörtöki teadálutánEljött a 40. hét, már elmúlt a szülés kiírt napja és még nem történt semmi. Nem hiszem, hogy van kismama, aki ilyenkor már nem türelmetlen és aggódó. Mi lesz és mikor lesz?
Számos módszer segíthet beindítani a fájásokat, ha már itt az idő. Ilyenkor alkalmazhatjuk, azokat a gyógynövényeket, amelyek méhösszehúzódást okoznak és a terhesség alatt eddig kerülni kellet, most viszont segíthetnek beindítani a szülést. A most ajánlott teakeverék egyfelől segít beindítani a szülést, másfelől pedig felkészíti a méhet, a szervezetünket a szülésre. Tovább olvasom


Agyserkentő, stresszcsökkentő szirup – nemcsak vizsgaidőszakra

 

Csütörtöki teadélután

 

agyserkentő, stresszcsökkentő tea csütörtöki teadálután

Egy nagyszerű, frissítő tonik, amely élénkíti az elmét, serkenti az agyi vérkeringést. Elősegíti a koncentrációt, javítja a memóriát és növeli a kreativitást, miközben nyugtató, stresszcsökkentő hatású. Vizsgák előtt vagy egy nehezebb, szellemileg kimerítőbb időszakra felkészülve alkalmazzuk. Kipróbálhatjuk tanulási problémákkal küszködő iskolás gyerekeknél is.

Igazán akkor hatásos, ha kúraszerűen alkalmazzuk több héten keresztül. Készíthetünk a hozzávalókból naponta frissen teát, még jobb, ha hosszabb áztatás után szirupot készítünk belőle. Így több hatóanyag kiázik, viszont így már túl kesernyéssé válik. Ha szirupot készítünk belőle az íze is jó lesz és tartósítjuk is.

Agyserkentő szirup

Hozzávalók

  • 30-30g szárított vagy 60-60 g friss rozmaring, kakukkfű, borsmenta, orvosi tisztesfű, tigrisfű
  • 600 ml víz
  • 500 g barna cukor vagy méz
  • 30 ml brandy (opcionális, ha gyereknek készítjük mindenképp hagyjuk ki)

Elkészítése

A vizet forraljuk fel, majd öntsük rá a növényekre, hagyjuk egy éjszakát ázni és csak másnap szűrjük le, jól kinyomkodva a gyógynövényekből a levet. Majd lassú tűzön oldjuk fel benne a cukrot és gyakori kevergetés mellett hagyjuk besűrűsödni. Ekkor tehetjük hozzá a brandyt, úgy, hogy még a szirup jellege megmaradjon. Alkohollal tovább eláll a szirup. A szirupot töltsük sötét, sterilizált üvegekbe és hűvös vagy hideg helyen tároljuk. Alkohol nélkül 3 hónap, alkohollal hat hónapon belől fogyasszuk el. Kúraszerű alkalmazása esetén naponta 3-4 alkalommal két-három teáskanálnyit vegyünk be a szirupból.

Terhesség, szoptatás idején ne alkalmazzuk ezt a gyógynövényes szirupot.