Akupresszúra lámpaláz és idegesség ellen

Remegő, izzadó kezek, erőteljes szívdobogás, összeszoruló torok és gyomor, kiszáradt száj, elcsukló hang. A lámpaláz, vizsgadrukk tüneteit kisebb-nagyobb mértékben mindenki megtapasztalhatta. Néhány szerencsés teljesítményét növeli a lámpaláz okozta izgalom. Viszont, ha a testi tünetek elhatalmasodnak rajtunk nem biztos, hogy sikeresen megoldjuk az előttünk álló feladatot, legyen az egy vizsga, előadás tartása, bármilyen nyilvános szereplés, egy prezentáció vagy egy állásinterjú. Akupresszúrával hatásosan enyhíthetjük az ideges nyugtalanságot, hogy igazán eredményesek és sikeresek legyünk. Ráadásul a pontok úgy helyezkednek el, hogy ezt feltünés nélkül meg tudjuk tenni.

Ezeket az akupresszúrás pontokat bármilyen ideges nyugtalanság, nagy izgalom esetén alkalmazhatod:

1. A mellkas jobb oldalán, a mellbimbó vonalában a kulcscsont alatt négyujjnyira található pontot hosszan masszírozzuk a tünetek enyhülésésig.

2. A csuklón található Lélek kapuja pontot (Sz 7) nyugtalanság, idegesség esetén használd. A hüvelykujjaddal nyomd a kéztőizületed kisujj felüli oldalát.

3. Szb 6 pontot bármilyen erős feszültség, idegesség, nyugtalanság esetén stimuláld.

4. A Szb 7 pont alkalmazása, a csuklóredő közepén, nagy érzelmi felindulás esetén is megnyugat.


Ha tetszett, hasznosnak találtad az információkat lájkold, pluszegyezd, és oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is értesüljenek róla!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.