Kínai levesekkel a fáradtság ellen

Két olyan kínai levest ajánlanék, amelyek melegítő hatásúak, erősítik a lépet és a gyomrot. Kíválóak vérszegénység és fáradtság ellen, feltöltenek energiával és garantáltan egészségesebb, mint egy snickers szelet. Semmi extra hozzávalót nem igényel, nem kell elmenni egy keleti boltba, hogy beszerezzük az alapanyagokat. Mindenkinek, különösen a kismamáknak ajánlom a kipróbálását.

Kínai erőleves
Végy 50 dkg marha-, tyúk- vagy bárányhúst, 2-3 petrezselyemgyökeret (terhesség alatt ezt hagyjuk ki), ízlés szerint fűszereket, csillagánizst, 3 szem datolyát. Lassú tűzön három órán át főzzük. A főzés befejezése előtt tegyünk bele 3 szál friss hagymát és 3-4 sárgarépát. Betétként kerek szemű rizs ajánlott.

Kínai marhahúsleves
Tegyünk a fazékba fél kg vékony csíkokra vágott marhahúst és öt vékony szelet friss gyömbért. Öntsünk hozzá egy csésze (rizs)pálinkát, majd vizet és főzzük két órán át nagyon lassú tűzön, a habot folyamatosan lefölözve. Ezután fedjük le, főzzük további két órán át, majd szűrjük le és vegyük ki belőle a húst. Ízlés szerint sózva-borsozva-fűszerezve kínáljuk.


Ha tetszett, hasznosnak találtad az információkat lájkold, pluszegyezd, és oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is értesüljenek róla!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.