Fájdalomcsillapító pont a szív és a tüdő egészségéért.

Egy újabb, könnyen megtalálható, az egészségünk megőrzésében jelentős szerepet játszó akupresszúrás ( akupuntúrás) pontot szeretnék bemutatni, amely egyebek közt erőteljes fájdalomcsillapító és nyugtató hatással rendelkezik és vizsgadrukk enyhítésére is alkalmazható.
Ez pedig a Szb 6-os pont , Neiguan, azaz “belső átjáró”. Ha a kézfejünket csuklóban visszahajtjuk, és az ellenkező kezünk három nagy ujját (mutató, középső, gyűrűs) beillesztjük a hajlatba, és a hüvelykujjunkkal megkeressük a kéz belső felületének közepén húzódó két ínhüvelyünket, ezek közé benyúlva találjuk meg a Szb-6-os akupunktúrás pontot.

Háromszor 7-10 másodpercig nyomjuk, nyomkodjuk ritmikusan erősen befelé bármilyen mellkasi, testközépi probléma, fájdalom esetén. Ha ezen a területen probléma jelentkezik, már a tünetek megjelenése előtt is érzékennyé válhat ez a pont, kezelésével megelőzhetjük, enyhíthetjük a betegség kitörését, lefolyását.
Alkalmazzuk szorongás, csüggedtség, vizsga helyzet miatti izgalom, hisztéria (” na, most robbanok fel mindjárt”-érzés esetén), szivdobogás érzés, émelygés, hányinger, izzadás nélküli láz, csuklás, fejfájás, migrén, torokfájás, pajzsmirigy túlműködés, asztma, hasi-, gyomor-, mellkasi-, menstruációs fájdalom esetén. Bármilyen rohamszerű betegségtünet enyhítésére is megfelelő. Ezenkívül használható álmatlanság, kábultság, szédülés, felsővégtagi feszülés esetén. A Gy 36 ponttal kombinálva használjuk angina pectorisnál az anginás rohamok megszüntetésére, sőt infarktus esetén extra szívdobbanással oldhatja a kamrai fibrillációt.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy lényeges a szívvel és tüdővel összefüggő rendellenességeknél, a szívburok-meridián közvetlenül köti össze a szívet és a tüdőt, masszírozásával kezelhetjük a kar tenyéroldalának szöveteivel kapcsolatos fájdalmakat és betegségeket. A Vab 4 ponthoz hasonlóan fájdalomcsillapító hatású. Nem véletlen, hogy ez a pont is a 3-2-1 meridiángyakorlat része.

Ha tetszett és hasznosnak találtad az információkat lájkold, pluszegyezd, és oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is értesüljenek róla!


8 thoughts on “Fájdalomcsillapító pont a szív és a tüdő egészségéért.

  1. Pingback: A hosszú élet pontja-Gy 36 | Egészséges életmódszerek

  2. Pingback: Hatásos egészségmegőrző gyakorlat | Egészséges életmódszerek

  3. Pingback: Gyomorégés ellen - (nemcsak) kismamáknak | Egészséges életmódszerek

  4. Pingback: Akupresszúra lámpaláz és idegesség ellen | Egészséges életmódszerek

  5. Voltam egy dopler meresen nagyon sokat megtudtam errol az eddig nem ismert pontrol es halas vagyok onoknek is a reszletes leirasert amit a gogleben talaltam

  6. Köszönöm! Rendkívűl érdekes-hasznos cikk! Használni fogom az itt olvasottakat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.