Napi pár perc az egészségért – Immunerősítő, energetizáló pont a kézfejünkön

Az egyik legfontosabb akupunktúrás (akupresszúrás) pont a Vab-4-es Hegu, azaz a “találkozás völgye”. Ezt a könnyen megtalálható pontot minden esetben ajánlott kezelni (otthon is), ha a betegség a testünk felső felén, különösen ha a fejen helyezkedik el. Ez a “felsőtest-harmonizációs pont”, melynek akupresszúrával, masszázzsal való kezelése csökkenti a fej és a felső test területén a fájdalmakat, a gyulladásos folyamatokat. Nemcsak gyógyításra, megelőzésre is kiváló.

Nagyon könnyű a laikusnak is megtalálni ezt a többi akupunktúrás pontnál lényeges nagyobb helyet a kézfej háti oldalán, a hüvelyk és mutatóujj kézközépcsontjai találkozása előt. Szétnyitjuk a hüvelyk és mutatóujjunkat, majd kissé összezárjuk, ahol kezdődik a redő (ránc) oda beillesztjük a másik kezünk hüvelykujját.
Ez a pont szinte minden esetben kezelendő, amikor a fejen vagy a felső testfélen valamilyen probléma jelentkezik vagy tudjuk, hogy hajlamosak vagyunk rá (például gyakori fejfájás, megfázás, hurutos megbetegedések esetén egészségesen is alkalmazzuk).

A 3-2-1 (hosszú életért) meridiángyakorlat része. Általános immunerősítő, energetizáló pont, emiatt tulajdonképpen mindenkinek ajánlott ismerni és kihasználni ennek a pontnak a jótékony hatásait.
Megelőzésként, egészségmegőrzésként napi 3 -5 percet ajánlott masszírozni. Mivel stimulálni szeretnénk az immunrendszert, lágy, gyors, könnyű, közepesen erős mozdulatokkal nyomjuk ritmikusan 1-2 percig, befelé a csont felé, vagy körkörösen az egyik, majd a másik irányba masszírozzuk. Majd végezzük el a másik kézen is.

Különösen indikált fejfájás, migrén, nátha, fogászati megbetegedések, meghűléses betegségek, torok-, garat-, arcüreg-, mandulagyulladás, nagyothallás, szembetegségek, arcidegbénulás, láz, felső végtagi ízületi fájdalmak (csukló, könyök, váll), féloldali bénulás, idegrendszeri zavarok esetén. Hatásosan alkalmazható még allergia, székrekedés, csalánkiütés esetén, idegnyugtató. Minden immunrendszert stimuláló pont egyben nyugtató hatású is. Mivel a tüdő működésre is jó hatással van, segíthet a dohányzásról való leszokás könnyítésében. Erősen fájdalomcsillapító hatású, ezt ne felejtsük el egy fogászati kezelés alatt. Távol-keleten elterjedt elektro-akupunktúrás műtéti érzéstelenítésnél műtéttípusonként más pontkombinációt használnak, de ez a pont minden esetben használatos.

Napi pár perc, elképesztő hatás (persze csak, ha rendszeresen alkalmazzuk). Olyan sok mindenre jó ez a pont a kézfejünkön, hogy ajánlom ez a tudás legyen a “házi patikánk” része. Itt nincsenek káros mellékhatások. Egy dologra kell még odafigyelni.
Terhesség alatt a pont kezelése tilos, mert beindíthatja a szülést, viszont, ha már megkezdődött a vajúdás használjuk a fájdalom csillapítására.

Ha tudni szeretnéd, hogyan alkalmazhatod ezt a pontot a szülési fájdalmak csökkentésére és a vajúdás elősegítésére, tölts le ingyen ezt a könyvet!

Ha tetszett és hasznosnak találtad az információkat lájkold, pluszegyezd, és oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is értesüljenek róla!


3 thoughts on “Napi pár perc az egészségért – Immunerősítő, energetizáló pont a kézfejünkön

  1. Pingback: Fájdalomcsillapító pont a szív és a tüdő egészségéért. | Egészséges életmódszerek

  2. Pingback: Akupresszúrás pont alhasi és keringési problémák esetére | Egészséges életmódszerek

  3. Pingback: Hatásos egészségmegőrző gyakorlat | Egészséges életmódszerek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.