Egyetlen gyakorlattal a feszes testért.

Source: allyou.com via Laura on PinterestEz egy igazán hatékony ún. “ALL IN ONE”, azaz “MINDEN AZ EGYBEN” gyakorlat. További előnye, hogy az elhatározáson és a kitartáson kívül nem kell hozzá semmi, se gép, se súlyzók, éppen elég a saját testsúly, ráadásul nemcsak otthon, de nyaralás idején akár a tengerparton, strandon is el lehet végezni. Formálja, feszesíti az egész testet nyaktól a lábujjakig.

A feladat egyszerűnek tűnik: alkartámasz, nyújtott testtel.

Feküdj a hasadra, majd óvatosan emeld fel felsőtestét, miközben behajlítod a karodat. Könyök pontosan a válla alá essen. Alkarok párhuzamosan nézzenek előre. Kicsit terpeszd lábaidat, így könnyebb megőrzni az egyensúlyát, támaszkodj lábujjaidra! Ha felvetted a pontos kiinduló helyzetet, lassan emeljd fel a csípődet! Lélegezz ki, közben lassan feszítsd meg a hátát, a hasát, a popsiját!

Amire figyelj: Ügyelj a helyes tartásra, fejed tartsd egyenesen, ne hagyd lógni, de felfelé se nézz, mert akkor megfájdulhat a nyakad. A hát is egyenes, csípőd legyen egyvonalban a törzseddel. Meglátod először nem lesz könnyű, de tartsd ezt a pozíciót, miközben lassan tízig számolsz! Majd óvatosan ereszkedj vissza a talajra! Rövid pihenő (ekkor is számolj tízig) után ismételj, az első három napban ötször, a negyedik napon akár tízszer is! A gyakorlat akkor a leghatékonyabb, ha naponta kétszer-mondjuk, reggel és este- a megfelelő ismétlésszámmal elvégzed.

Az eredmény

Erősíti, edzi a felső kart ( bicepsz és tricepsz), a vállakat ( vállöv), a hát- (hátfeszítő izmok) és a mellizmokat. Feszesíti a hasat (főleg a középső- és oldalsó hasimokat), formálja a csípőt. A popsit kerekíti, kontúrját megemeli. Formálja a combot, segít lebontani a cellulitot. Nem utolsósorban pedig nyújtja a lábat, feszesíti a vádlit, megdolgoztatja a lábujjakat. Mellékhatása a helyes, egyenes, mégis laza tartás.

Egészségre gyakorolt hatása

Élénkíti a vérkeringést, különösen a láb keringését. Segít a lábikra izomgörcseinek megelőzésében. Azoknak feltétlen ajánlott, akik sokat hordanak magassarkú cipőt és emiatt megrövidült a vádli izomzatuk. Ezenkívül az ülőmunkát végzőknek is és a hátfájósoknak. A gyakorlás révén könnyebbé válik egyenesen tartani a hátat, megelőzve ezzel a háfájást.

 

Ha tetszett, hasznosnak találtad az információkat lájkold, pluszegyezd, és oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is értesüljenek róla!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.