Telihold – Rád is hatással van!

Source: flying-high-again0.blogspot.com via Fumiko on Pinterest A telihold látványa, ha este felnézünk az égre tagadhatatlanul hat ránk, talán jobban is, mint gondolnánk. A múlt emberei számára természetes volt, hogy a hold mozgásához igazították a mindennappjaikat. Ha te is igyekszel a természet szabályai szerint élni, érdemes megismerni a hold ritmusát, tapasztald ki, neked hogyan segíthet.

A holdtölte időszaka talán a legkritikusabb pont, ezen a napon különösen érzékenyek lehetünk. Gakran álmatlanság gyötör, könnyebben megjelennek a negatív gondolatok, gyakran vagyunk megmagyarázhatatlanul idegesek, feszültek. Minden problémát sokkal nagyobbnak látunk és hajlamosak vagyunk elhamarkodott döntést hozni, amit később megbánunk. A konfliktusainkat ne ma akarjuk megoldani, mert abból semmi jó nem sül ki. Fontos döntéseket halasszuk inkább holnapra.

Óvatosan az alkohollal is, mert ilyenkor jobban megérzi a szervezetünk a hatását.

Ezen a napon, a tapasztalatok szerint bővebb a véráramlás, miközben lassabb az alvadás, emiatt kerüljük a műtéti beavatkozást, sőt a foghúzást is.

Mit csináljunk ezen a napon?

Ha házépítésbe kezdünk, ez a nap kiváló alapok letételéhez.

Ma menjünk fodrászhoz, ha azt akarjuk, hogy a hajunk dús legyen.

Készüljünk fel a fogyó hold időszakára, ami különösen alkalmas egy méregtelenítő- vagy fogyókúrára, sőt akár egy új egészséges életmód kialakítására is. Elhatározásunk a változtatásra ilyenkor nagyobb sikerrel jár.

Ha fogyókúrára nem is készülünk, akkor is előnyös, ha a holdtölte előtti napokon és teliholdkor kevesebbet eszünk, mert ilyenkor könnyebben felszaladnak a plusz kilók.

Kismamáknak is jöjjön egy tanács. Ha csecsemő vagy kisgyermek elválasztására készülünk érdemes erre az időszakra időzíteni. A gyermeket egyszerűen a holdtölte előtti napokban és hetekben egyre kevesebbet szoptasd, és ne igyál olyan sokat. Teliholdkor utoljára szoptasd meg a gyermeket, és ezen a napon keveset igyál. Kiegészítésül zsályateával lehet elősegíteni a tejtermelés leállását.

Ha magunk gyűjtjük a gyógynövényeinket, a holdtölte napja majdnem minden gyógyfű és részeik gyűjtésére kiváló időpont. A gyökereknek sokkal nagyobb a gyógyerejük, ha holdtöltekor vagy fogyó holdnál gyűjtöttük őket, mint ha ez máskor történt. Ráadásul a gyökereket, a hagyomány szerint nem jó ha fény éri, ezért teliholdas éjszakákon ajánlják a gyűjtését. A régi időkben a zseblámpa helyett a hold biztosította világítást.
Ha viszont nem készülünk éjjeli gyógynövénygyűjtő túrára, csak öleljük át a párunk és gyönyörködjünk a telihold szépségében.

Ha tetszett, hasznosnak találtad az információkat lájkold, pluszegyezd, és oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is értesüljenek róla!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.