Ízületkímélő gyakorlat a feszes testért

Source: prevention.com via Sarah on Pinterest

Egy viszonylag egyszerű mozdulat, amely hatékonyan, de közben kíméletesen feszesíti a combot, a popsit, a hasat és a hátat is, miközben tehermentesíti az ízületeket és a gátat (emiatt a könnyített változata ajánlott a terhesség idején és a szülés után is) és fokozza a vérkeringést.

A gyakorlat

Feküdj a fal elé, karok oldalt, a test mellett nyújtva a földön támaszkodnak, lábaidat támaszd a falnak térdben enyhén behajlítva. Kilégzés közben emeld fel a fenekedet, hátadat a képen látható pozícióba. Lapockák a földön, a test majdnem egyenes vonalat képez a mellkastól a térdig. Tartsd meg ezt a pozíciót, miközben lassan mélyen lélegezz be, majd a kilézgzésnél ereszd le a fenekedet. Hetente 4-5 alkalommal 10x végezd el lassan a gyakorlatot.

Nehezített változat

Tedd keresztbe az egyik lábfejedet, a másik térded fölött, így csak az egyik lábbal támaszkodsz a falnak, így végezd a gyakorlatot.

Könnyített változat

Mindezt a földön is elvégezheted, láb a földön marad behajlítva, miközben a csípődet megemeled.

Hatása

Miközben feszesíti, izmosítja a testünket az egészségünkre is jótékony hatást gyakorol.
A fejjel lefelé kitartott mozdulat élénkíti a vérkeringést, ezáltal frissít és segíti a szervek hatékonyabb működését, például a hasi szervekét, ezzel segíti az emésztést. Tehermentesíti a gerincet és az ízületeket, ezenkívül a gáttájékot. Segíti a vénás pangás megszűntetését, emiatt visszeres és aranyeres problémákkal küszködőknek különösen ajánlott.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.