Gyömbér szülés megindítására?!

A természetes szülésindításra ajánlott növények, fűszerek között számos helyen a gyömbért is ajánlják teaként, kekszként. Viszont a várandósság alatt is ajánlott gyógynövény terhességi émelygés enyhítésére. Felmerülhet benned a kérdés, hogy a terhesség korábbi időszakában nem okozhat-e a problémát, esetleg vetélést a gyömbér, ha szülésmegindításra is alkalmazzák. Lássuk, mi az igazság!

Nincs klinikai bizonyíték arra, hogy a gyömbér méhösszehúzódást okozva vetélést, vagy a szülés megindulását okozná. Nyugodtan használhatod már a terhesség első szakaszában is, ha émelygés gyötör.

Akkor miért ajánlják szülésmegindításra?

Akár működhet is, de másképp, mint a méhösszehúzódást okozó növények. A nagyobb mennyiségű gyömbér (közvetlen fogyasztva több, mint 5 gramm naponta), hasmenést okozhat, növeli a bélmozgást, ami átmenetileg ingerli a méhet is. Ez önmagában nem okoz méhösszehúzódást, vetélést vagy szülés megindulását. Viszont, ha már a méh felkészült a szülésre az intenzívebb bélmozgás ösztönözheti a fájások beindulását. Tehát a szülés előtti gyömbéres keksztől csodát ne várj, viszont finom.


One thought on “Gyömbér szülés megindítására?!

  1. Sziasztok!
    Kételkedőknek a gyombérrel kapcsolatban szeretnem megosztani tapasztalataimat. Imádom , főleg télen, nagyon jó melegítő hatása van. Mivel Decemberben szültem , varandóssagom utolsó 2 hónapját igen aktívan végig gyömbereztem, ez napi 1.5 l volt, jó erősre főzve. Annyira jól esett, hogy szinte belebetegedtem , ha véletlenül elfogyott 🙂 . Dec. 15-re voltam kiírva, 17-en szültem. Szóval nem kell felni, inni kell a babavárás alatt,meg pedig rendszeresen!
    Jó gyömberezest!
    Zsiz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.